B&B

Onze B&B is gevestigd in een prachtige vrijstaande woning uit 1908, is omringd door sloten en ligt in het buurtschap Nauerna, bestaande uit 70 huizen en 30 woonboten. De B&B ligt onder aan de dijk en heeft een rondom vrij uitzicht, zomers staan de koeien aan de andere kant van de sloot. Een ruime tuin met een achterliggend stuk weiland maken je overnachting in de polder compleet.

Ontvlucht de drukte van de stad en kom tot rust in het groen van het platteland op maar 15 (auto) minuten vanaf centrum Amsterdam

Nauerna bestond als buurtschap al in de zestiende eeuw, waarbij het Westend als het oudste deel wordt beschouwd. In 1595 bestond de Bloksloot al, met een schutsluisje en kwam de Reef op het IJ uit via een uitwateringssluisje. In de glorietijd bezat het gebied van Nauerna 7 molens, met naam bekend. In 1630 is de polder Schermer ontwaterd. De Twisch wordt daarbij uitgediept en rechtgemaakt en zo ontstaat de Nauernasche Vaart. In de 17e eeuw wordt de dijk verhoogd en komen er een spuisluis en een schutsluis. Rond de schutsluis en oliemolen De Paauw ontstaat de buurtschap Nauerna met onder andere een herberg voor de schippers.